Over de werkwijze van Berckheijde

Wanneer de keuze om in vastgoed te beleggen is gemaakt, moet vervolgens bepaald worden welk deel in beursgenoteerde aandelen te beleggen en welk deel in direct vastgoed.

Beleggen in direct vastgoed heeft als voordeel dat de performance van de vastgoed beleggingen niet is gecorreleerd aan het algemene beurssentiment. Daar staat tegenover dat de liquiditeit van de belegging veel geringer is.

Bij Berckheijde proberen wij ver weg te blijven van de waan van de dag en daarom informeren wij u in beginsel op slechts drie momenten in het kalenderjaar, namelijk: in februari met het jaarverslag over het afgelopen jaar, in juli met een verslag over het 1e halfjaar en in december met de begroting voor het volgende jaar.

Beleggen in direct vastgoed via Berckheijde betekent dat u profiteert van de voordelen die beleggen in direct vastgoed met zich meebrengt. Tegelijkertijd neemt Berckheijde de operationele aandacht die dit vergt, in nauwe samenwerking met Basis Bedrijfshuisvesting Leiden, van u over.

Berckheijde streeft er naar om nieuwe vastgoedproposities aan te bieden die gelegen zijn in de randstedelijke regio. Wij noemen dit "beleggen-rond-de-koffiepot". Door de uittocht van traditionele financiers bij bijna alle Berckheijde fondsen, heeft Berckheijde -via op zich zelf staande Stichtingen- vanaf 2016 ook zeer succesvol -binnen een kleine kring- obligatieleningen uitgegeven.

Gezien het feit dat Berckheijde Vastgoed Beleggingen B.V. niet beschikt over een AFM-vergunning worden nieuwe proposities uitsluitend in besloten kring aangeboden.