Vastgoedfondsen met perspectief!


Welkom op de site van Berckheijde Vastgoed Beleggingen


Onze doelstelling is simpel: streven naar goed rendement in combinatie met liefst zo weinig mogelijk 'zorgen' voor onze beleggers.

Berckheijde Vastgoed Beleggingen B.V. bestaat al ruim 20 jaar en heeft in die tijd 14 vastgoedfondsen opgezet en in beheer genomen. Momenteel hebben wij nog 5 actieve fondsen.

In ruim 20 jaar is er veel gebeurd, waaronder meerdere vastgoed crises, een financiële crisis en een pandemie. Ondanks de uitgesproken verwachtingen bij de introductie van onze fondsen over de looptijd en het rendement is de werkelijkheid vaak totaal anders, zoals:

- bij een drietal fondsen kregen wij vrij kort na de introductie een droomaanbieding die wij eind 2008 niet konden laten lopen ("De Ziengs" portefeuille).
- wij hebben een aantal supermarkten goed kunnen verkopen, die naar huidige maatstaven te klein zouden zijn geweest.
- helaas hebben wij ook moeten constateren dat een aantal vastgoedobjecten door een combinatie van aflopende huurcontracten in een zeer slechte markt, alleen met boekverlies konden worden verkocht. De harde werkelijkheid, maar wel tijdig genoeg gehandeld om faillissement van zo'n fonds te voorkomen.
- ook hebben wij twee € 10 mio plus fondsen (gehad) waarbij het eigen vermogen op papier was verdampt, inclusief faillissement van een huurder en zeer onrustige (internationale) banken als financier. Uiteindelijk, na zo'n 15 jaar van soms aktie, soms pas op de plaats, enige creativiteit en de tijd als een vriend, is het eigen vermogen meer dan volledig hersteld en konden alsnog boekwinsten worden gerealiseerd.

Bovenstaande ervaringen hebben ons ertoe gebracht om het nieuwe vastgoed meer randstedelijk te zoeken en om nieuwe fondsen op te zetten binnen een zeer beperkte kring van beleggers die het eigen- en vreemd vermogen bij elkaar brengen.

Noordwijk, januari 2023